Nedan har du svar på dem vanligaste frågorna som vi får. Om inte något av dessa svar passar in på det problem du upplever så är du alltid välkommen in till vår chatt support.

Många gånger så är det din bredbands leverantör som kan ha driftstörningar och det är inget som vi kan göra något åt. OBS att även om du kan surfa på nätet osv så betyder det inte att live tv ska fungera. nedan kan du se om din leverantör har driftstörningar

www.downdetector.se

Mina kanaler laggar och fryser en del:

Detta beror på att ditt nätverk fragmenterar (bryter) paket i trafiken mellan våra servrar och din enhet vilket gör att bildrutor inte riktigt hänger med. För att ordna detta behöver du optimera inställningarna i din router. Vissa bredbandsleverantör (som exempelvis Bahnhof) kan ha större problem med dessa och går inte alltid att fixa

Vissa kan uppleva lagg, frysningar och annat när de använder sig av IPTV, oavsett leverantör. Eller att att det inte fungerar och står och buffrar/connectar. Detta beror oftast på en felinställd router, en router som inte kan distribuera paketen korrekt samt fragmentering av paketen. Detta gäller även er som inte kan ansluta till kanalen och den bara står och snurrar eller connectar.

För att få en så bra upplevelse som möjligt så behöver du göra följande:

Instruktioner finns inte, då det finns hundratals olika routrar på marknaden och alla har olika. Men inställningarna och konceptet är samma för alla märken, det gäller bara att hitta inställningen i routern.

Följande instruktioner gäller
– Stäng av NAT i router (Gör detta sist, endast om inget annat fungerar)
– Stäng av Brandvägg i router
– Stäng av Multicast i router
– Optimera MTU storleken i routern http://www.tp-link.com/us/FAQ-190.html (Valfritt, ej jätteviktigt)
– Ibland kan även avstängning av QoS i routern hjälpa. Om inte avstängning av QoS hjälpte, så gör raka motsatsen, sätt på den och lägg högsta prioritet av bandbredd till Video/Ljud och inte till surfning och filnedladdning.

kör inga Telia bryggor då kommer du aldrig få IPTV att fungera, ni måste kringgå Bryggan.

Om detta inte fungerar, testa att köra Internetkabeln direkt till bredbandsuttaget för att vara säker på att det inte är routern som ställer till besvär.

Funkar ingen av ovanstående lösningar? Då borde du prova att besöka www.speedtest.net och välja en Server i Holland (OBS! Måste vara Holland) för att testa din bredbandsanslutning. Många bredbandsleverantörer utlovar höga hastigheter men de nämner inte att detta gäller endast internt inom Sverige och inte ut mot övriga Europa

När jag trycker på en kanal så står den och laddar

Om du använder en VPN bör du stänga av den. I övrigt måste du optimera din router så att trafiken fram/tillbaka släpps igenom utan hinder. För att ordna detta behöver du optimera inställningarna i din router.

 

Funkar inget av detta så kan det vara så att vår brandvägg stängt av dig. Hör då av dig till oss.

När jag trycker på knappen/funktionen för undertexter så fungerar det inte, vad ska jag göra?

Undertexter fungerar endast på Formuler, Kodi, MAG254, TVIP. Dessa fungerar INTE som de ska på MAG256. Övriga plattformar som smart iptv appen, smart stb, appar till apple tv stödjer inte text. Vi du få ut det maximala av iPTV så är det en riktig iptv box som gäller.

TV fliken dyker inte upp på startsidan i Kodi

Jag har gjort exakt som instruktionerna säger, men ändå dyker inte TV fliken upp på startsidan?’ tags=”]

Du har högst troligt missat något i instruktionerna, men dyker den inte upp så beror det oftast på ett fel i PVR IPTV SIMPLE CLIENT. En ominstallation av Kodi brukar oftast lösa problemet. Däremot måste det vara en komplett avinstallation av Kodi, mer information om detta finns här http://kodi.wiki/view/All_platforms_FAQ#Uninstalling.2Ffresh_installing

Min EPG ligger före/efter 1 timma i kodi

Gå till My Addons i System Settings och leta efter PVR IPTV SIMPLE CLIENT, gå till Configure och i EPG Fliken får du ändra inställningen EPG TIMESHIFT med +1 eller -1 timma beroende på ditt problem. Sedan kryssar du i APPLY TIMESHIFT TO ALL CHANNELS, spara och startar om Kodi.

Smart iPTV appen: ”Your 7-day trial period has ended/expired”

Detta är inte ett problem egentligen, och har inget med oss att göra. SmartIPTV är en App som utvecklas, säljs och uppdateras av SIPTV.EU Programmet är gratis att använda i 7 dagar med måste sedan köpas för en engångsavgift på 5.49€. Du kan antingen göra det direkt på TV skärmen med ett kreditkort eller genom deras hemsida siptv.eu/activation 

Observera att efter betalningen är gjord så måste din kanallista läggas in på nytt. Det gör du genom att följa instruktionerna för SmartTV.

Smart iPTV appen: Min kanal lista har försvunnit

Detta kan hända när SmartIPTV appen är under en update och då nollställs din lista. Du får då på nytt lägga in din kanallista genom att följa instruktionerna för Smart IPTV.

Smart iPTV appen: Jag lägger in listan på siptv.eu men får Error 405’

Gör detta från en annan dator eller webbläsare

Magbox: ”Loading portal failed” / ”Portal loading connection failed

Detta beror på att din box inte har någon internetuppkoppling, trots att du kanske tror att den har det. För att fixa detta gör så här. Dra ut strömmen ur både router och box. Vänta 15 minuter. Koppla in strömmen till router. Vänta 5 minuter. Koppla in MAG boxens ström. Nu bör det fungera. Om det fortfarande inte fungerar bör du kontrollera ditt nätverk/internet anslutning. Fungerar det inte trots allt så kanske du har blivit blockerad av vår brandvägg. Då får du höra av dig till oss så hjälper vi dig.

Min Magbox stänger av sig eller går inte att starta

Gå till Settings -> Video och ändra HDMI EVENT REACTION till Ignore/Disabled. Gå sedan ner, tryck på OK, och starta om din enhet så var det problemet Fixat.

Vilka bredbands leverantörer ska man undvika pga isp:

– Viasat (iptv kommer aldrig att fungera för dig)

– Bahnhof: bra säkerhet men många upplever lagg vissa inte.

– Bredbandsbolaget (för vissa fungerar det för vissa inte)
– Alltele

Select your currency
USD United States (US) dollar
error: Copyright skyddat matrial